Bestuur

Voorzitter

Mijn naam is Rien van Harten. Ik ben geboren op 10 januari 1957 in Barneveld en woon sinds december 1980 in Rhenen. Ik ben getrouwd, heb vier kinderen en inmiddels mogen mijn vrouw en ik ook genieten van het grootouderschap. In april 2010 ben ik als zelfstandige gestart met een adviesbureau in facilitaire diensten, waaronder schoonmaakonderhoud en inbraakpreventie.

In het voorjaar van 2009 ben ik lid geworden van de ChristenUnie, omdat ik het belangrijk vind dat ook in de gemeente Rhenen deze partij een stem zou krijgen. Hoewel wel eens gezegd wordt dat christelijke politiek niet bestaat, ben ik van mening dat wij politiek kunnen bedrijven op basis van wat Christus ons heeft voorgehouden. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 ben ik actief geweest in de campagnecommissie en sinds mei 2010 mag ik voorzitter zijn van de kiesvereniging Rhenen, een geweldige groep mensen, die samen met de fractie en inmiddels ook een wethouder handen en voeten probeert te geven aan wat ons beweegt vanuit het Evangelie.


Secretaris

Ik ben Astrid Rooseboom-Reimers, geboren in 1974 en sinds 2010 secretaris van de Kiesvereniging Rhenen, Elst en Achterberg.  Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast ben ik werkzaam als analytisch-chemisch specialist bij een laboratorium.

Ik woon sinds 2003 in Rhenen en ik houd van dit “schatje van een stadje”,  de mooie omgeving waarin het gelegen is, en bovenal houd ik van God, de Heer die ik dien, en daarom wil ik mij inzetten voor Rhenen en haar inwoners.  De ChristenUnie is ‘mijn’ partij, omdat christenen uit verschillende kerkelijke richtingen hier verbonden zijn en het geloof handen en voeten in de politiek willen geven.

De thema’s die ik vooral belangrijk vind zijn, sociale gerechtigheid en verantwoord omgaan met de schepping. Daarnaast vind ik, als moeder van 3 kinderen, uiteraard ook het gezin belangrijk. Kinderen hebben belang bij een veilig en stabiel gezin, waarin ze kunnen opgroeien.  De overheid speelt in deze thema´s een belangrijke rol , door de juiste kaders hiervoor te scheppen, maar uiteindelijk begint de betere wereld toch bij onszelf en is het een zaak van ons allemaal! Ik ben blij dat we in Nederland in een vrij land leven, waar iedereen, met respect voor de ander, zijn mening mag hebben, via de ChristenUnie kunnen we onze stem laten horen en opkomen voor onszelf, maar ook voor een ander, daar waar hij of zij dat zelf niet , niet meer, of nog niet kan. 


Penningmeester

Ik ben Rob van de Velde en heb lang gedacht dat het beter is om geloof als een prive-zaak te zien en dat je als christen meer voor de samenleving kan betekenen door in stilte te geloven. Maar ik ben van mening veranderd. Ik voel me steeds meer aangesproken door bestuurders en politici die de verbinding zoeken tussen politiek en evangelie. Daarom stem ik de laatste jaren op de Christenunie en ben ik in 2014 lid geworden.

Mijn vrouw en ik wonen sinds 2009 in Rhenen. Hiervoor woonden we in Utrecht, waar onze drie dochters zijn geboren en opgegroeid. Rhenen is een heerlijke plaats om te wonen en te genieten van het prachtige landschap. Dat gaat allemaal niet vanzelf, daarom hoop ik als penningmeester van de kiesvereniging een steentje bij te dragen aan het functioneren van de lokale democratie.

Ik ben opgeleid als planoloog en werkzaam geweest bij verschillende ministeries. Ik heb me daarbij gespecialiseerd in de informatievoorziening van de overheid. Sinds 2007 geef ik leiding aan een overheidsstichting die zorgt dat overheidsorganisaties, burgers en bedrijven gemakkelijk toegang krijgen tot geografische informatie over gebouwen, de ondergrond, bestemmingsplannen, water, milieu en veiligheid.


Promotie en media

Ik ben Jeroen Klinkenberg, geboren en getogen in het zuiden van Nederland en heb in mijn jongere jaren de Here Jezus als Heer in mijn leven gevonden.

Sinds 2001 woon ik in Rhenen. Rhenen vind ik in alle opzichten een leuke stad om in te wonen met een geweldige landschappelijke omgeving. Ik ben getrouwd met Linda en heb 3 kinderen waar ik trots op ben. Ik werk in de industriële automatisering en mijn hobbies zijn muziek, gitaarspelen, wielrennen en programmeren.

Ik heb jaren de ChristenUnie gemist als partij om op te stemmen in Rhenen en daarom wil ik mij inzetten dat de Christenunie vertegenwoordigd is en blijft in Rhenen. De Christenunie is voor mij de partij waarin we eerlijk en met liefde voor onze naasten en met ontzag voor de schepping Rhenen bestuurlijk kunnen dienen. Als vooral meedenkend lid richt ik mij op de promotie en media